Wat zijn de actuele trends op het gebied van vergaderen?

Vergaderen trends
Trends
14-08-2014

De vergadermarkt is continue in ontwikkeling. Hierbij ontstaan trends voor vergaderen waarbij o.a. techniek een grote rol speelt. Hieronder zijn een aantal trends weergegeven die op dit moment erg actueel zijn. Betekent dit dat je nu per direct deze trends moet gaan volgen? Nee, want sommige trends zijn ook zeker nog niet doorontwikkeld en voltooid. Daarnaast verschilt het ook per organisatie of een trend toepasbaar is en of het efficiency oplevert.

 

Snelheid

Alles moet tegenwoordig snel, dus ook de verbinding met het draadloos netwerk. Het is tegenwoordig geen vraag, maar eerder een eis dat er een razendsnelle draadloze verbinding aanwezig is. Daarnaast is het erg belangrijk dat de verbinding een grote bandbreedte heeft, aangezien tegenwoordig iedereen gemiddeld 2 draadloze apparaten bij heeft.

Inspirerende locatie

De keuze voor een locatie om te vergaderen wordt steeds vaker beïnvloed door de behoefte aan een unieke, inspirerende en verrassende locatie. Locaties die een totaalpakket kunnen bieden met goed eten, avontuurlijke activiteit en unieke vergaderruimtes hebben een voordeel.

Teambuilding

Bedrijven blijven zoeken naar originele manieren om teams dichter bij elkaar te brengen. Teambuilding is tegenwoordig daarom veel vaker onderdeel van een vergadering. Naast het teambuilding effect heeft het ook een ontspannende werking voor, tussen of na het vergaderen.

Gezondheid

Tegenwoordig draait alles om gezondheid en verantwoorde voeding tijdens het vergaderen hoort daar ook bij. Er wordt steeds vaker nagedacht over voeding welke gezond is, maar ook een toegevoegde waarde heeft voor de vergadering. Het welbekende brainfood is hierbij erg in opkomst.

Videonotulen

Het is steeds meer in opkomst om de schriftelijke notulen af te schaffen en te werken met audio- of videonotulen. Enige nadeel is dat het achteraf lastig is om specifieke uitspraken snel terug te vinden van een bepaald persoon. Dit zal in de toekomst opgelost worden d.m.v. stemherkenning. Youtube biedt op dit moment al transcripties van video’s. Dit is nog erg in ontwikkeling, maar zou in de toekomst hierbij kunnen ondersteunen.

Vergaderen op afstand

Iets wat al steeds vaker gebeurd, maar zich ook steeds verder zal blijven ontwikkelen. Op voorhand kan de agenda en eventuele digitale aantekeningen in een digitaal systeem gezet worden. Daarna kan middels een Google Hangout of Skype een vergadering gehouden worden vanuit iedere gewenste locatie. Uiteraard zal er altijd behoefte blijven aan fysiek vergaderen, maar in sommige gevallen kan dit een effectievere en minder tijdrovende oplossing zijn.


Gerelateerd Gerelateerde berichten