Het effect van kleuren tijdens je bijeenkomst

bijeenkomst
Trends
25-11-2014

Heb je wel eens stil gestaan bij de kleuren van de ruimte waarin jullie met regelmaat vergaderen? Kleuren prikkelen de zintuigen en dragen bij aan de productiviteit van een bijeenkomst, meeting of brainstorm. Bij elk type bijeenkomst hoort een andere kleur of kleurencombinatie. De kleuren in een ruimte zijn te beïnvloeden door de inrichting van de ruimte, het gebruik van gekleurd licht en gekleurde vergadermaterialen.

Kleurgebruik tijdens bijeenkomst:

Rood
Bij rood creëer je een hoger energielevel. Je laat de energie en warmte door de ruimte stromen met deze kleur. Je voelt je hierdoor sterk en dapper. Deze kleur is ideaal om bijvoorbeeld directe verkoop te stimuleren. Voor een salesmeeting is dit een uitstekende kleur om te gebruiken. Tip: Zet wat hete pepers op tafel als decoratie.

Blauw
Blauw is het tegenovergestelde van rood, het heeft een ontspannende werking. Het is een betrouwbare en krachtige kleur. Blauw is ook een zakelijke kleur, waarbij betrouwbaarheid en kracht centraal staan. Een presentatie van bedrijfsplannen voor je personeel of prospects/klanten? Blauw is ideaal.

Geel
Bij de kleur geel denken we aan de zon. Een open en frisse uitstraling, waar je gelukkig van wordt. Onderling wordt een vriendelijke sfeer gecreëerd, mensen zijn blij en optimistisch. Perfect voor een effectieve brainstorm sessie.

Groen
Groen is de kleur van de natuurlijk; gras, bladeren en bossen. Dit geeft een aardse, rustgevende sfeer. In deze kleur een meeting organiseren is goed voor een bemiddeling vanwege het harmonieuze effect. Tevens werkt de kleur groen verfrissend. Tip: Zet een schaal met frisse, groene appeltjes op tafel.

Paars
Voor een trotse presentatie van de positieve kwartaal- of jaarcijfers is de paarse kleur het meest geschikt. Paars is de kleur van zelfverzekerdheid, rijkdom, luxe en wilskracht. Donkerpaars stimuleert verantwoordelijkheid.

Wit
Om het hoofd leeg te maken en een frisse start te stimuleren, gebruik je wit. Wit staat voor helderheid, compleetheid, luchtig en fris. Een open sfeer waarin mensen de waarheid kunnen zeggen. Wit is ideaal voor een kick-off meeting na een druk/bewogen en succesvol jaar of voor een bemiddelingssessie.

Oranje
Tot slot de kleur oranje. Net als bij het Nederlands Elftal of Koningsdag, staat oranje voor fun. Enthousiasme en opwinding staan centraal. Vriendschap, blijheid, positivisme zorgen voor een uitstekende onderlinge sfeer. Als je een uitje organiseert die in het teken staat van ‘fun’ en je wilt nog een korte presentatie geven of van gedachte wisselen in een afgesloten ruimte, is oranje ideaal.

Probeer dit eens, succes gegarandeerd!

Lees hier meer over het effect van adrenaline op je meeting