Hoe adrenaline kan zorgen voor een succesvolle meeting

Meeting
Trends
15-07-2014

Een meeting kan enorm waardevol zijn en vol potentie zitten. Helaas gebeurt het nog te vaak dat een groot deel van deze potentie onbenut blijft. Hoe voorkom je dit en welke middelen kun je gebruiken om dit wel te benutten?

Uiteraard moet er een goede voorbereiding zijn, een geschikte ruimte, goede materialen en achteraf een concreet actieplan. Maar hoe zorg je dat iedereen het beste uit zichzelf haalt en het een succesvolle meeting tot gevolg heeft?

De succesfactor adrenaline

Adrenaline staat bij veel mensen bekend als een hormoon wat vrijkomt bij stress of gevaarlijke situaties, maar adrenaline komt ook vrij bij fysieke inspanning tijdens een activiteit. Het verhoogt je alertheid en geeft je meer energie, doordat er meer zuurstof naar de hersenen gaat. Daarnaast verbeterd adrenaline samen met een ander hormoon genaamd cortisol de werking van het geheugen.

De genoemde positieve signalen zijn ideaal om te gebruiken in een meeting en brengt mensen dus in een juiste mindset voor een succesvolle meeting.

Hoe verwerk je dit in je meeting?

De positieve kenmerken van adrenaline zijn nu duidelijk, maar op welk moment ga je dit gebruiken in je meeting? Dit zal sterk afhankelijk zijn van de indeling, soort meeting en op welk punt je het meest verwacht van de aanwezigen.

Meest voorkomend zal zijn dat eerst de inhoud en de te bespreken onderwerpen worden besproken, waarna je de activiteit zal gaan ondernemen. Direct na de activiteit zal je dan terug de ruimte ingaan om zodoende optimaal gebruik te maken van de adrenaline. Als extra toevoeging kan na een lunch nog geëvalueerd worden.

[TIP] Indoor skydiven als adrenaline opwekker

Indoor skydiven

Indoor skydiven is de perfecte activiteit om adrenaline toe te voegen aan een meeting

Combineer de meeting met indoor skydiven, voor een goede dosis adrenaline in jullie meeting. Het indoor skydiven is uniek, spannend en onvergetelijk. Daarnaast is het compleet veilig en kan iedereen ervaren. De ideale manier dus om op een veilige manier adrenaline op te wekken! Meer informatie op www.indoorskydive.com


Gerelateerd Gerelateerde berichten