Het nut van een inspirerende locatie

Locatie
Locaties
23-07-2014

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, een ‘inspirerende locatie’. De term wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt door diverse aanbieders van vergaderaccommodaties, maar wat is nu eigenlijk een ‘inspirerende locatie’ en wat is het nut hiervan?

Wat is een inspirerende locatie?

Als we het woord ‘inspireren’ opzoeken in het woordenboek verschijnen de volgende betekenissen en synoniemen: Creatief en enthousiast maken, aansporen, in-/aanblazen, bezielen, ingeven. Als dit het gewenste effect is van de bijeenkomst die je wilt organiseren, zal je dus op zoek moeten naar een inspirerende locatie. Een inspirerende locatie is eigenlijk altíjd wel een juiste keuze, omdat het mensen activeert. Dit draagt in grote mate bij aan het gewenste effect wat je nastreeft. Inspirerende locaties zijn er dan ook in verschillende vormen, waarbij je kunt denken aan: kleuren, hoogtes, geuren, inrichting, thema’s en uitzichten. Het is voor iedereen verschillend wat uiteindelijk bepaald of een locatie inspirerend is. Voor mij persoonlijk is een inspirerende locatie onderscheidend, verrassend en/of in combinatie met een inspirerende activiteit.

Het effect van een inspirerende locatie

Stel jezelf de vraag; Waarom organiseer ik deze bijeenkomst? Waarom laat ik alle deelnemers een hele of halve dag van hun productieve werkweek missen voor deze bijeenkomst? Waarom is dit zo belangrijk? Het gewenste effect van de bijeenkomst kan voor iedereen persoonlijk zijn, maar kan ook invloed hebben op de bedrijfsresultaten in de breedste zin van het woord. Het is wat dat betreft dus tweeledig. Een omgeving beïnvloed je gemoedstoestand, het kan je tot rust brengen of juist hyper maken. Zo zal je in een groene, natuurlijke omgeving gezamenlijk op een veilige en vertrouwde manier van gedachten kunnen wisselen om zodoende verder te bouwen aan een plan. Een ander voorbeeld is een ruimte waarin adrenaline en energie centraal staan in combinatie met dubbele espresso en spicy gerechten. Een dergelijke locatie zou je dan weer in kunnen zetten voor een krachtige salesmeeting om uiteindelijk hogere verkoopcijfers te behalen met je team.

 

Voorbeelden van inspirerende locaties

Om je een beeld te geven van een aantal inspirerende locatie volgen er hier een aantal die het benoemen méér dan waard zijn:

Stratosphere, Las Vegas (USA)

Stratosphere, Las Vegas (USA)

Vergaderen in de hoogte heeft een bijzonder effect op een bijeenkomst. Vooral als deze gehouden wordt op 350 meter hoogte. Het uitzicht is werkelijk verbazingwekkend uitzicht vanuit één van de hoogste vrijstaande torens van de Verenigde Staten. Door op zo’n hoogte te vergaderen voelen de deelnemers zich vrij om met verrassende ideeën te komen.
[Meer informatie…]

Indoor Skydive, Roosendaal (NL)

In het eerste Indoor Skydive Centre van de
Benelux en de enige in Nederland kun je het
Inofec Skyboxgevoel van een vrije val ervaren. Dit gebeurt in een wintunnel, indoor. Indoor Skydive Roosendaal heeft de meest inspirerende locatie van de Benelux, omdat deze ‘Skybox’ uit het pand komt zetten waardoor het lijkt dat je zweeft als je in de Skybox bent. Zeker in combinatie met een ‘indoor skydive’ zal een meeting hier voor een opwekkend effect kunnen zorgen, want indoor skydiven geeft je
hersenen vleugels. Interessant voor bijvoorbeeld effectieve sales meetings.
[Meer informatie…]

De Efteling, Kaatsheuvel (NL)Efteling locatie

De unieke omgeving en creativiteit van De Efteling zullen alle deelnemers van de bijeenkomst inspireren. Alle meeting rooms spreken tot de verbeelding en zijn tot in de puntjes gethematiseerd in de sprookjeswereld. [Meer informatie…]


Gerelateerd Gerelateerde berichten