Het organiseren van een salesmeeting

Salesmeeting
Tips
06-02-2015

Iedere salesmanager staat voor de uitdaging zijn/haar team optimaal te laten presteren. Gedurende het kalenderjaar zijn er verschillende ijkmomenten. Dit zijn kritische momenten waarbij toetsing van resultaten wordt besproken, maar ook gerichte afspraken voor de toekomst worden gemaakt. In het bedrijfsleven worden dit ook wel kick-off meetings, kwartaalevaluaties of eindejaarsbijeenkomsten genoemd. Deze meetings zijn van levensbelang voor een salesteam om iedereen scherp en gemotiveerd te houden, maar ook om nieuwe wegen in te slaan.
Onder de term salesmanager maak ik voor het gemak even een splitsing in de ‘moderne’ manager en de ‘ouderwetse’ manager. Stel jezelf eerst de vraag wie jij wil zijn: De moderne of de ouderwetse. Prefereer je de moderne manager te zijn, lees dan vooral door. De kenmerken van een moderne manager zijn; Het zorgen voor een gemeenschappelijke definitie van succes, gericht zijn op de buitenwereld waarbij je de klantbehoeftes en trends herkent, plezier hebben, energie krijgen van teamwork, onderdeel vormen van je team en last but not least het luisteren naar je medewerkers. Naast deze kenmerken organiseert de moderne salesmanager tegenwoordig een ijkmoment buiten de deur, en –bij voorkeur- in combinatie met een activiteit.

Salesmeeting bij Indoor Skydive Roosendaal

Indoor Skydive Roosendaal heeft alle faciliteiten in huis om hierin te voorzien. Bij het enige Indoor Skydive centrum in Nederland kun je het gevoel van een vrije val ervaren, maar dan indoor op een compleet veilige manier. Jouw salesmedewerkers gaan hun grenzen verleggen en dit vergroot o.a. de teamspirit. De adrenaline die indoor skydiven geeft is de allerbeste boost die je als team kunt krijgen om daarna weer vol aan de slag te gaan. In combinatie met een meeting in de Inofec-Skybox, welke ook nog eens volledig is ingericht in het thema ‘vliegen’, levert dit de perfecte ingrediënten op voor een salesmeeting die door de ‘moderne’ salesmanager georganiseerd wordt. Kost dit veel geld? Neen. Een dergelijke meeting valt buiten de huidige WKR regeling en is dus belastingtechnisch interessant voor je bedrijf. Daarnaast zorgt dit voor betere verkoopresultaten op termijn, geen reden om hieraan te twijfelen dus en absoluut de moeite waard om dit te komen ervaren!

Inofec Skybox


Gerelateerd Gerelateerde berichten