Samenstelling van de groep: hoe belangrijk is die?

Samenstelling Brainstormsessie
Tips
21-12-2015

Op 16 december hebben wij zelf een brainstormsessie gehouden bij Indoor Skydive Roosendaal. Het was de bedoeling dat wij onze gedachten de vrije loop zouden laten over hoe wij de inrichting van het pand het liefste zouden zien. Bij zo’n sessie is de samenstelling van groot belang. Waarom? Dat lees je hier!

Zoals ik al zei is de samenstelling van de groep bij een brainstormsessie van groot belang. Hoe groter de groep en hoe gevarieerder de samenstelling, hoe beter. Je moet je voorstellen dat personen met vergelijkbare eigenschappen en functies veelal dezelfde ideeën zullen hebben. Wanneer persoonlijkheden en functies verder uit elkaar liggen, levert dit vaak uiteenlopende ideeën op en dat is wat je wil, nietwaar?

Samenstelling

In ons geval waren er twee ‘probleemeigenaren’, oftewel: twee interieurarchitecten die aan de slag gaan met een voorstel voor Indoor Skydive Roosendaal. Daarnaast waren er zes deelnemers van verschillende afdelingen. Er waren twee indoor skydive instructeurs, iemand van de back office, een communicatiedeskundige, een stagiair marketing, de directiesecretaresse en een marketingmedewerker.

Deskundigheid & creativiteit

Met deze samenstelling is er variatie in de groep en dat is heel belangrijk bij een brainstormsessie. Instructeurs weten bijvoorbeeld het meeste over de sport zelf, terwijl de communicatiedeskundige weet wat wij willen uitstralen en welke boodschap wij naar buiten willen brengen. Het was de bedoeling dat wij out of the box zouden denken: the sky is the limit. Dat is gebleken, want de gekste ideeën kwamen voorbij!

Resultaat

Welke plannen gerealiseerd zullen worden, moeten wij afwachten… Op dit moment zijn de interieurarchitecten namelijk druk bezig om al onze input te verwerken en daarna zullen zij het plan gaan presenteren. Uiteraard dient er rekeningen gehouden te worden met diverse factoren zoals het budget en de haalbaarheid, maar ideeën zijn er in ieder geval genoeg!

Wij wachten vol spanning af!